Therm & Co
Therm & Co

Back to Black – Zwarte gevels zijn de trend van 2017

 

Zwarte gevels zijn niet nieuw, maar bestaan in Zeeland reeds meer dan 400 jaar . Wie door Zeeland rijdt, komt overal die typisch Zeeuwse boerderijen tegen. Deze statige woonhuizen met grote, zwart-witte schuren zijn uniek in de wereld. De schuur is misschien wel het meest in het oog springende aspect van de Zeeuwse boerderij. Het zijn grote, zwart-witte kolossen, variërend van 40 tot 50 en soms zelfs wel 60 meter lang, ongeveer 15 meter breed en 10 á 14 meter hoog. Het zijn schuren zo groot als schepen, die veelal van hout zijn gemaakt. Na de bouw teerde men de schuur om hem te verduurzamen. Hier komt de zwarte kleur vandaan.

 

Geïnspireerd op deze Zeeuwse boerderijen, werd vorig jaar het bezoekerscentrum van het Zwin in Knokke grondig gerenoveerd, met een prachtige gevel in thermisch gemodificeerd hout met een zwarte finish. Een prachtige realisatie van Architect Klaas Goris van Coussée & Goris Architecten.

Zwin Knokke

Zwin Knokke

In navolging van dit prachtige project en deze mooie traditie, hebben wij 2 zwarte profielen gelanceerd binnen ons Thermowood gamma.

Profiel Finno Black kan zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden en de zwarte bevel siding is helemaal in lijn met de traditionele schuurbouw.

Het grote voordeel van deze producten is dat ze onmiddellijk een kant en klare afwerking geven aan de klant.

Thermowood Bevel Siding Black

Ook in het buitenland komen we steeds vaker zwarte gevels in hout tegen en dit op vaak de meest idyllische bestemmingen. Hopelijk inspireren de volgende foto’s.

finno black

comporta - black cladding - zwarte gevelbekleding

Black cladding Italy

Black cladding Italy - finno black

zwarte gevel austalië - narrabeen house

zwarte gevel austalië - narrabeen house